Ik ben op zoek naar ...

Geschiedenis

De geschiedenis van Multicalor begint in 1970. Herwig Tolleneer richt een kleinschalig installatiebedrijfje op, gespecialiseerd in de plaatsing van elektrische accumulatiekachels. De locatie echter is erg bescheiden; de garage doet namelijk dienst als opslagruimte en werkplaats. Al spoedig volgde er een uitbreiding, en in 1971 werd een eerste bedrijfspand aangekocht in Ekeren, vlakbij Antwerpen. Daarnaast werden ook gasgestookte en oliegestookte luchtverwarmers opgenomen in het assortiment.

In 1973 werd een tweede bedrijfslocatie geopend in Heist-op-den-Berg, waarnaar in de loop der jaren de bedrijfsactiviteiten werden overgeheveld. Eind jaren 70 bleek het, door de hoge koers van de dollar, niet meer economisch om toestellen te importeren vanuit Canada of de Verenigde Staten. Daarom werd er besloten om uit te breiden en zelf te starten met de productie van luchtverwarmers.

Begin jaren 80 werd een bedrijfsterrein aangekocht in Mechelen, op de as Antwerpen–Brussel. De eerste productie gaat van start in 1982. In 1988 werd het installatiebedrijf Multicalor verkocht, en werd besloten zich uitsluitend te richten op de productie en verkoop van luchtverwarmers, luchtkanalen en toebehoren.

In 1997 werden de activiteiten overgeheveld naar een gloednieuw gebouw, beter aangepast aan de “vernieuwende productiewijzes van de onderneming.

Eind 1999 introduceert Multicalor de Sphere luchtverwarmer, een condenserende en modulerende luchtverwarmer met uiterst hoog rendement.

Hedendaags staat Multicalor nog altijd in voor de productie van luchtverwarmers, ontvochtigers en luchtkanalen.

Enkele feiten

  • Modern bedrijfsgebouw naast de E19 Antwerpen–Brussel te Mechelen.
  • 480 m² showroom en kantoorruimte
  • 3600 m² productiefaciliteiten en opslagruimte.
  • Modern CNC gestuurd machinepark met eigen gereedschapsmakerij
  • Familiebedrijf met rechtstreeks contact met de eigenaars
  • Export naar Nederland en het Verenigd Koninkrijk